Rentevoorstel ontvangen? U kunt flink besparen!

Wij vergelijken alle aanbieders. U bespaart duizenden euro's extra!


Rentevoorstel

Als u uw hypotheek afsluit spreekt u een periode af waarin u de rente “vastzet”. Drie maanden voor het einde van deze rentevaste periode ontvangt u een nieuw rentevoorstel van uw geldverstrekker. Door de lage rente van dit moment is dat voorstel bijna altijd lager dan uw huidige rente. Om die lagere rente vast te leggen hoeft u vaak helemaal niets te doen. Het lijkt er dus op dat u een goede deal krijgt aangeboden. Toch is dat vaak niet waar.

Einde rentevaste periode? hypotheekrente kan nóg lager

In de praktijk blijkt (heel) vaak dat de hypotheekrente nóg lager kan dan in uw rentevoorstel. Onderzoek van Vereniging Eigen Huis toont aan dat mensen met een hypotheek van € 200.000 zo’n € 600 bruto per jaar kunnen besparen. Het enige wat ze hiervoor moeten doen is  overstappen naar een andere geldverstrekker. Bij een nieuwe rentevaste periode van 10 jaar bedraagt de totale extra besparing dan € 6.000.

Stijging huizenprijzen

De stijging van de huizenprijzen speelt ook een rol bij het extra voordeel dat u kunt realiseren. Hoe meer uw huis waard is ten opzichte van uw lening des te lager is uw risicoklasse. Een lagere risicoklasse betekent bij veel geldverstrekkers een lagere rente.

Boetevrij overstappen

Het einde van een rentevastperiode is dé kans om optimaal te profiteren van de laagste rente in 50 jaar. U kunt kiezen uit een breed aanbod van geldverstrekkers én boetevrij overstappen.

Kosten

Overstappen is niet kosteloos. U krijgt te maken met eenmalige overstapkosten, zoals notaris-, taxatie- en hypotheekadvieskosten. Deze kosten zijn echter aftrekbaar en vallen in het niet bij de besparing die u kunt realiseren.

Bespaar nog meer door automatische renteverlaging

Heeft u een lineaire hypotheek of een annuïtaire hypotheek dan lost u iedere maand af op uw hypotheek. Uw lening kan hierdoor tijdens uw nieuwe rentevaste periode in een lagere risicoklasse vallen. Dit is ook mogelijk omdat uw woning meer waard is geworden.

Inmiddels zijn er geldverstrekkers op de markt die direct uw rente verlagen zodra u in een lagere risicoklasse valt. Uw besparing kan dan nog veel hoger uitvallen dan de genoemde voorbeelden.

Wij zoeken graag voor u uit bij welke aanbieders u hiervoor terecht kunt en hoeveel voordeel dit voor u oplevert!