Koopwoningen in mei bijna 19% duurder

Bestaande koopwoningen waren in mei 18,8% duurder dan een jaar eerder.
Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen

Bestaande koopwoningen waren in mei 18,8% duurder dan een jaar eerder. In april kwam de prijsstijging uit op 19,7 %. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.


Stijgende trend prijzen koopwoningen

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in mei ruim 98% hoger.


Verkoop bestaande koopwoningen

Het Kadaster maakte bekend dat het in mei 15.749 woningtransacties registreerde. Dat is ruim 2 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn 75.644 woningen verkocht, bijna 26 procent minder dan in dezelfde periode van 2021.


Koopwoningen bijna 19% duurder

Wat doet de huizenmarkt?

In deze turbulente markt zijn voorspellingen lastig te maken. Toch wagen de economen van deze instanties zich hieraan. Dit zijn hun belangrijkste verwachtingen met betrekking tot de huizenmarkt:


Deze berichten zijn misschien ook interessant voor u

 • 10-jaars hypotheekrente verdrievoudigd
  In de afgelopen maanden is de hypotheekrente flink gestegen. Dit zijn de gevolgen als u een huis wilt kopen of uw hypotheek wilt oversluiten.
 • Wat doet de huizenmarkt en de hypotheekrente?
  In deze turbulente markt zijn voorspellingen lastig te maken. Toch wagen deze economen zich hieraan. Dit zijn hun belangrijkste verwachtingen.
 • koopwoningmarkt
  Koopwoningen bijna 19% duurder
  Bestaande koopwoningen waren in mei bijna 19% procent duurder dan een jaar eerder.
 • Belastingvrij schenken voor eigen woning
  Geld schenken aan uw kind of kleinkind voor een koopwoning? U kunt alleen dit jaar nog gebruik maken van de vrijstelling van € 106.671. Vanaf 2023 wordt het bedrag van de vrijstelling fors verlaagd